Kiprecepten
Meer Kiprecepten
Naar startpagina recepten
Naar "Het recept van..." archief
Broodje kipburger
Lunchgerecht bereidingstijd 11-20 minutenIngrediënten
4 kipburgers, 20 g boter, 4 sesambroodjes, 4 el zigeunersaus, friséesla en 4 el atjar tjampoer.
Bereiding
Verwarm de boter in een koekenpan en bak hierin de kipburgers lichtbruin. Reken ± 6 minuten per kant. Snijd de broodjes open en besmeer de onderste helft met de saus. Verdeel hierover de sla en de atjar en leg hierop de kipburgers. Klap de broodjes dicht.
Tip
Frituur de kipburgers gedurende 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenrolpapier.
Serveertip
Gebruik sneetjes brood en vervang zigeuner- door wiskeysaus.
Legenda
De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© Nederlandse Bond van Poeliers en Wildhandelaren (NBPW)
Bron: www.poelier.nl